12 Mart 2014 Çarşamba

MUSTAFA KEMAL ERKOVAN

 DEVLET BAKANI Mustafa Kemal ERKOVAN
Mutlu aile
Türkan Erkovan, Ediz Erkovan, Yıldız Erkovan 1975 hayat dergisi.
Erkovan'ın eşi Türkan erkovan, ediz ve yıldız adlarındaki çocuklarıyla

Yeni hükümetin yeni bakan eşleri
Semra karaibrahimgil'le Tülay kopkiman'ın kalemi, Erdoğan çiftler'in objektifinden yeni bakan eşlerini tanıtmaya devam ediyoruz.

Erkovan'ların en büyük merakı çocukları !
Devlet bakanı Mustafa kemal erkovan'ın eşine göre en büyük özelliği doğruluk !
Fakat çocukları babalarının yoğun siyasal çalışmalarından yakınıyorlar...

Zil sesi ve zil sesine karışan çocuk sesleri...
Devlet bakanı mustafa kemal erkovan'ın evindeyiz. O gün Türkan erkovan'ın ablası ve yeğenleri de evdeydi. İki küçük yaramaz dikkatli gözlerle süzüyordu bizi. "Hoşgeldiniz" dedikten sonra aynı koltuğa yan yana oturdular. Çocukların büyüğü oğlan küçüğü ise kızdı. Ediz ilkokul 4. sınıfta okuyor. Yıldız ise ana okulunda. Ediz şimdiden yıldız'a ağabeylik etmekte. O da ağabeyini pek seviyor.
Sayın Türkan erkovan çalışmıyor. Hemen hemen tüm vakti çocuklarıyla fırsat buldukça okuyor.
"Eşimle müşterek zevkimiz okumak. Başka şeylere fazla merakımız yok. En büyük uğraşımız çocuklar. Ama eşim genelde geç geldiği için onlar uyumuş oluyorlar."
Mustafa kemal erkovan 1961'den bu yana siyasetin içinde. Parti genel sekreterliği çalışmalarını daha da yoğunlaştırmış. Derken son koalisyon hükümetinde devlet bakanı olunca işleri iyice başından aşmış.
Eşi Türkan hanımla 1964'de evlenmişler. Türkan erkovan için eşinin en büyük özelliği doğruluk. Temennisi ise yeni hükümetin memlekete hayırlı olması...

***
Mustafa Kemal Erkovan
(Doğum: 1929,..)  Niğde ,  Türkiye ),  Türk  siyasetçi .
Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi 'ni bitirdi. Serbest  Avukatlık , 1. (XII), 4. (XV), 5 ettik. (XVI) Term Ankara Milletvekilliği Ile Devlet Bakanlığı Yaptı. Evli 2 Çocuk babasıdır ettik.
Mustafa Kemal ERKOVAN ve Ereğli Belediye Başkanı Obrukçu



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder