18 Mart 2014 Salı

Ahmet Esat Kıratlıoğlu,

Ahmet Esat Kıratlıoğlu,
ESAT KIRATLIOĞLU
O, GERÇEK BİR DEMOKRATTIR
Türk siyasetçi.
Avusturya Graz Üniversitesi Jeoloji Fakültesini bitirdi, aynı Fakültede Doktora derecesi aldı.
Nevşehir Belediye Başkanlığı, İller Bankası Genel Müdürlüğü, 3. (XIV), 5. (XVI), XVIII. , XIX. ve XX. Dönem Nevşehir Milletvekilliği ile Enerji ve Tabiî Kaynaklar Bakanlığı ve Devlet Bakanlığı yaptı.
Evli ve 3 Çocuk babasıdır.
wikipedia
Ahmet Esat Kıratlıoğlu            
Ahmet Esat Kıratlıoğlu, 1930 yılında Nevşehir'de doğdu. Babasının adı H.Ahmet'tir.Avusturya Graz Üniversitesi Jeoloji Fakültesi mezunudur. Aynı Fakültede Doktorasını tamamladı. Nevşehir Belediye Başkanı, İller Bankası Genel Müdürü, 3, 5, XVIII ve XIX. Dönem Nevşehir Milletvekili, Enerji ve Tabiî Kaynaklar Bakanı olarak görev yaptı. Almanca ve İngilizce bilen Ahmet Esat Kıratlıoğlu, evli ve üç çocuk babasıdır. 
**
KIVANÇ KOÇAK
Radikal Hayat / 09/06/2007
Esat Kıratlıoğlu, Mail Büyükerman, Kamer Genç, Kubilay Uygun, Şevki Yılmaz, Hasan Mezarcı... Siyasi partiler müstakbel milletvekillerini açıkladı. TBMM arşivlerine bireysel şovlarıyla giren bu isimler gibisi gelecek mi?
Memleketimizi seçim koşturmacası, telaşesi sarmış durumda. Nitekim nihayet partilerin milletvekili listeleri de açıklandı. Kimi vekil tekrar aday olamadığı için üzgün, şaşkın; kimi aday olmaktan zaten kendi isteğiyle vazgeçti; kimi parti değiştirerek yerini sağlama aldı. 
Hasılı 
22. dönem Meclis'i gidiyor, yerine yenisi geliyor. Gelen gideni aratacak mı ya da tersi mi olacak, onu göreceğiz.
Ama mesela iki seçim sonra şimdiki Meclis'ten 'Şimdi ne yapıyor ki acaba?', 'Ne de enteresan adamdı' diyebileceğimiz kim var? Düşünün ki AKP'den aklımıza gelen isim, denk düştükçe suya girip çıkan, vücudunu sergileyen Kürşad Tüzmen; ötesi var mı? (Belki biraz Bülent Arınç ama Milli Görüş içindeki teorisyenliğini, ağırlığını düşününce, o sayılmaz tabii; söz ettiğimiz 'renklilik' öyle bir şey değil.) CHP'de 'motorize eylem insanı' Adnan Keskin'in muadili bile yok yahu! Fazla da uzağa gitmeden maziye doğru bakıverdik, hemen aklımıza geliveren isimlerin arasından neler yapmışlardı, neler demişlerdi ayıklamasına giriştik. Ferah ferah 'Onları özledik' diyemeyiz belki ama (ki ben şahsen mevcut 'üslupsuzluğa' bakınca Erbakan'ı özlediğimi itiraf edebilirim!) renkli oldukları gerçekti...
'N'olur sök şu direkleri!'
Esat KIRATLIOĞLU
EN GÜNCEL FOTOĞRAFI BU;
17 Mart 2014-TBMM
Esat KIRATLIOĞLU & Mustafa ARSLAN
 
Oğlu, Demokrat Parti'nin Nevşehir 1. sıra adayı olan Esat Kıratlıoğlu, kafasının üzerinde dolandırıp durduğu saçları ve her fırsatta ne kadar iyi yüzücü olduğunu sergilemesiyle meşhur. 
Bir dönem Tansu Çiller'i muhafaza ve müdafaa görevini neredeyse tamamen üstüne alan Kıratlıoğlu, çeşitli parodilere de konu olmuştu. Ancak 99 seçimlerinde Çiller tarafından listeye alınmayınca 'şoke olmuş', "Anneler çocukları bağırlarına basarlar. 
Çok sıkı kucaklarsanız, çocuk boğulup gider. Bizimki de o hesap. Çok muhabbetten böyle olduk. Bizi çok sevdiğinden boğup gömdü herhalde" diye konuşmuştu. 
Formunu yaz-kış demeden üstü çıplak yaptığı yürüyüşlere borçlu olan Kıratlıoğlu'nun, Nevşehir'de seçmenlerle arasında geçen ilginç bir diyaloğu da aktaralım: 60'lı yılların sonunda kentin elektriklendirilmesi için epey çaba harcayan ve her seçim dönemi konuşmasına "Sizi elektriğe ben kavuşturdum. Bu direkleri ben diktirdim" diyerek başlayan Kıratlıoğlu'na, günün birinde bir köylü isyan etmiş: "N'olur, sök şu direkleri. Nereye götüreceksen, ne yapacaksan yap. Artık bize başka şeylerden söz et". 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder